Топ-3 рецепта до новорічного столу

рецепти до нового року

У передноворічній метушні крім питання «що вдягнути?» часто виникає питання «що приготувати?». Редакція підібрала три оригінальних рецепта, які стануть прикрасою новорічного столу.

Роли з оселедця під шубою

Вельми незвичайна інтерпретація одного з головних новорічних страв припаде до душі гостям своєю незвичайною подачею. Всім відомий салат можна приготувати, враховуючи всі сучасні тенденції.

Інгредієнти для приготування добре знайомі кожній господині. Вам знадобиться 150 грам оселедця, по одній штуці картоплі і буряка, 2 штуки моркви. Для заправки страви майонез, сіль, перець за смаком. Для пікантності можна взяти гірчицю в зернах (1-2 ч.л). Крім того, щоб зробити роли знадобляться водорості норі. Дана кількість інгредієнтів розрахована на 6-8 порцій.

На лист норі по черзі викладати тонким шаром відварений буряк, якуий необхідно змастити майонезом, потім йдуть морква, картопля і оселедець. На оселедець покласти кілька зерен гірчиці.

Після чого необхідно сформувати рол і помістити його в холодильник на 2-3 години. Потім його необхідно розрізати. Можна подавати, присипавши зеленою цибулею.

Курка, запечена з апельсинами і імбиром

Ця страва з пікантними пряними нотками стане прекрасним доповненням до новорічного столу.

Для приготування знадобиться одна курка, апельсин, жменька імбиру свіжого імбиру і часнику, 1 шт. кориці і 150 мл апельсинового соку. Сіль, перець за смаком.

Апельсини порізати кружальцями і викласти на форми, змащену оливковою олією. Потім посолити і поперчити курку і викласти в форму. Зверху додати порізаний імбир і очищений часник.

Потрібно розігріти духовку до 200 градусів і готувати курку протягом 30 хвилин. Потім дістати підрум’яниться курку, полити її апельсиновим соком і накрити форму фольгою і знову прибрати в духовку на 30 хвилин. Потім необхідно зняти фольгу і повернути курку в духовку ще на 15 хвилин для того, щоб утворилася рум’яна кірочка. Блюдо готове.

Десерт «Смерекові Шишки»

Який Новий рік проходить без святкової атрибутики: прикрас на ялинку, гірлянд, бенгальських вогнів та хлопавок і іншого декору, який створює новорічний настрій кожному члену сім’ї. Десерт «Смерекові шишки» також прикрасить і новорічний стіл.

Готувати десерт дуже легко, адже знадобиться мінімум інгредієнтів і часу. Можна також залучити до процесу дітей і разом створювати красу. Для приготування знадобиться 90 грам кукурудзяних пластівців, 0,5 склянки волоських горіхів, банку вареного згущеного молока і 1 ст. л цукрової пудри.

Горіхи необхідно подрібнити в блендері і додати їх до пластівців. Потім необхідно додати згущене молоко і перемішати до однорідної маси. Потрібно робити це акуратно, щоб не поламати пластівці. Потім суміш помістити в келихи конусної форми (для ігристого вина) і утрамбувати ложкою. Після чого помістити блюдо в холодильник на 3 години. Після цього дістати блюдо з келихів і присипати цукровою пудрою.

Щасливого Нового року!