Найсмачніше апельсинове печиво до свят

У зимові свята особливо хочеться теплої сімейної атмосфери. Відчути родинну підтримку, зануритись у приємні передноворічні справи та неквапливі розмови.

Наша авторка Даша Григоренко поділилася рецептом чудового печива і святковим настроєм. Надихайтеся та випікайте собі святковий настрій!

В цей період ми з сином любимо разом пекти щось смачненьке. Цього року ми вирішили зробити апельсинове печиво, яким можна було б прикрасити ялинку. Але готувати цей смаколик можна  не лише на Новий рік чи Різдво!

Для приготування печива вам знадобиться:

  • 1 апельсин;
  • 150 г м’якого вершкового масла;
  • 120 г цукру;
  • 1 ч.ложку ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. ложки розпушувача для тіста;
  • 500 г муки (можливо 550 г, якщо великий апельсин).

Спочатку натріть цедру апельсину (лише помаранчеву частину, до білої), потім вичавіть сік з апельсину (вийде приблизно 50 г).

Потім розімніть вершкове масло з цукром та ванільним цукром. Додайте яйця та добре перемішайте.

апельсинове печиво рецепт

Потім додайте сік та цедру апельсину

Всипте муку і розпушувач та замісіть тісто

Розкачайте тісто товщиною +-4-5 мм та формочками сформуйте печиво. Цей етап дітям подобається найбільше (якщо не рахувати етапу поїдання).

печиво процес приготування

Поставте печиво в розігріту до 180 ⁰С духовку та випікайте 10-15 хвилин.

апельсинове печиво

Готове печиво можна прикрасити глазур’ю (1 білок, пів стакана цукрової пудри, пів ч. л. соку лимона). Ми не прикрашали, син ледь дочекався доки печиво спечеться й ми вирішили, що це буде пробна партія)

Смачного! Гарного Нового року 2021!