Корисний лосось і ідеальний соус до нього (і до будь-якої іншої риби або морепродуктів)

лосось і соус

Рецепт смачного лосося і соус до нього

Червона жирна риба – це не тільки смачно і святково, але ще і дуже корисно. Там міститься велика кількість жирних кислот, Омега-3 і білка, необхідних для нормальної роботи нашого організму.

Ми будемо запікати лосося, так в ньому збережеться більше корисного, ніж при смаженні.

Нам буде потрібно:

  • Стейки лосося (сьомги) 4 шт
  • Лимонний перець
  • Сіль

Для соусу:

  • 50 г фети
  • 150 г йогурту без добавок
  • 150 г солоних огірків
  • Часник 1 зубок (якщо любите)
  • Чебрець
  • Розмарин
  • Орегано

Лосось помити, промокнути паперовим рушником, натерти лимонним перцем і злегка сіллю. Розігріти до 250 ° С духовку і поставити лосось запікати на 10 хвилин.

Тим часом приготуємо соус до лосося.

Потрібно розім’яти фету з йогуртом. Натираємо солоні огірки на дрібній тертці і добре їх віджимаємо (просто руками) і додаємо до фети з йогуртом. Видавлюємо зубок часнику в соус (це не обов’язково, без нього теж чудово виходить), і додаємо трави. Все добре перемішуємо і дайємо настоятися півгодини.

Автор Даша Григоренко.