Рецепт смачного лосося і соус до нього
Червона жирна риба – це не тільки смачно і святково, але ще і дуже корисно. Там міститься велика кількість жирних кислот, Омега-3 і білка, необхідних для нормальної роботи нашого організму.
Ми будемо запікати лосося, так в ньому збережеться більше корисного, ніж при смаженні.
Нам буде потрібно:
- Стейки лосося (сьомги) 4 шт
- Лимонний перець
- Сіль
Для соусу:
- 50 г фети
- 150 г йогурту без добавок
- 150 г солоних огірків
- Часник 1 зубок (якщо любите)
- Чебрець
- Розмарин
- Орегано
Лосось помити, промокнути паперовим рушником, натерти лимонним перцем і злегка сіллю. Розігріти до 250 ° С духовку і поставити лосось запікати на 10 хвилин.
Тим часом приготуємо соус до лосося.
Потрібно розім’яти фету з йогуртом. Натираємо солоні огірки на дрібній тертці і добре їх віджимаємо (просто руками) і додаємо до фети з йогуртом. Видавлюємо зубок часнику в соус (це не обов’язково, без нього теж чудово виходить), і додаємо трави. Все добре перемішуємо і дайємо настоятися півгодини.
Автор Даша Григоренко.