Корисна випічка! Рецепт печива від психолога

Рецепт корисного печива 

Рецепт корисного печива 

Чим зайнятися з дітьми вдома на канікулах, карантинному обмеженні або на вихідних?
Наприклад, домашньою випічкою, – вважає психолог Олена Скорик. Вона розповідає, в чому користь таких занять і ділиться рецептом смачного печива.

Алена Скорик

Психолог для батьків, подружній терапевт Олена Скорик

Тісто подобається всім: воно смачно пахне, зовсім не липне до рук, пластичне, м’яке і приємне на дотик.

Користь роботи з тістом. Можна:

  • пограти-поліпити,
  • розробити дрібну моторику,
  • розвинути творчу уяву,
  • проявити себе.
  • те що потрібно для дитячих ручок!

Що потрібно для мами:

  • легко в приготуванні,
  • діти зайняті і задоволені (з таким тестом дуже легко працювати: замісити,
  • розкачати, вирізати фігурки і викласти на деко – діти самі справляються),
    безпечно (всі натуральні інгредієнти);
  • ШВИДКО готується (не повірите – час на приготування в духовці – всього 5 хвилин!).

Рецепт дитячого корисного печива

Вам знадобиться:

  • Масло – 100 г
  • Борошно – 300 г (спочатку в рецепті пшеничне, в цьому році я експериментувала і додала 50/50 пшеничне / кукурудзяну. Вийшло ще смачніше!)
  • Яйця – 2 шт.
  • Крохмаль – 40 г
  • Мед – 90 г
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Цукор – 50-100 г (в залежності від ступеня бажаної солодкості)
  • Кориця, імбир – за бажанням

Спосіб приготування печива

  1. Розтоплене масло додати всі складові рецепту (мука в останню чергу) і добре вимісити тісто.
  2. Готове тісто поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
  3. Розкачати тісто до товщини 0,5 см і вирізати бажані фігурки (можна формочками, склянкою або придумати щось своє, вирізаючи з допомогою зубочистки / шпажки).
  4. Випікати в духовці 5 хвилин на МАКСИМАЛЬНОЮ температурі.

Я спочатку теж не повірила про максимальну температуру (у нас в духовці це 300 градусів) і про 5 хвилин, АЛЕ саме такий спосіб приготування робить пряники м’якими всередині і хрусткими зовні. Якщо перетримати – вийде сухувате печиво. А якщо ще довше залишити, то вуглинки.

Приємного приготування та апетиту!

Також пропонуємо вам ознайомиться з рецептом апельсинового печива.