Гарбузова каша з рисом: найсмачніший рецепт

гарбузова каша

Сезон гарбуза офіційно відкритий, а це значить, що гарбуз можна варити, запікати, робити на грилі, додавати в салати, готувати крем-суп і, звичайно, експериментувати з блюдом дитинства – гарбузовою кашею з рисом. Просто, смачно і дуже корисно. Далі рецепт.

Гарбуз відмінно зберігається в холодильнику, також його можна помити, очистити від шкірки, видалити кісточки, порізати кубиками і заморозити.

  • Гарбуз на 90% складається з води, а в 100 г усього 26 ккал, тому цей овоч сміливо можна вживати в їжу тим, хто стежить за фігурою. До того ж, в гарбузі є цілий набір корисних вітамінів і мікроелементів.
  • У гарбузі каротину міститься в 4 рази більше, ніж у моркві. Каротин в організмі перетворюються в вітамін А, який необхідний для здоров’я очей.
  • Калій в складі гарбуза сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи: зміцнює стінки судин. Гарбуз корисно вживати в їжу тим, хто має проблеми з високим тиском.
  • У гарбузі є вітамін С, який зміцнює імунітет і особливо необхідний в період пандемії.
  • Завдяки клітковині в складі, допомагає боротися з запорами.
  • У гарбузі корисно все: сама м’якоть, насіння і навіть квіти (часте блюдо в ресторанах – квіти з фетою у клярі).

Як приготувати ідеальну рисову кашу з гарбузом на молоці

Гарбузова каша з рисом – це страва з дитинства. Смачна, поживна і ситна. Можна готувати на воді і молоці. Другий варіант буде більш калорійний, але є перевага, не потрібно буде додавати цукор або мед.

Інгредієнти:

  1. Гарбуз – 400 г
  2. Молоко – 2 л
  3. Рис – 100 г
  4. Вершкове масло – за смаком.

Приготування:

Для приготування  гарбузової рисової каші на молоці, необхідно вилити молоко в каструлю, поставити на плиту і довести до кипіння. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками 3 на 3 см і відправити у молоко. Варити 15 хвилин на середньому вогні, перевіряючи, щоб молоко не википіло.

Перевірити кубики гарбуза на готовність виделкою і всипати рис, помішуючи кожні 2-3 хвилини. Втім, можна взяти толкушку і розім’яти кубики гарбуза, а потім всипати рис.

Готувати приблизно 20 хвилин. Все, гарбузова рисова каша готова! Додаємо вершкове масло або в каструлю, або в тарілку перед подачею. Для підсилення смаку кашу можна посолити і додати трохи цукру.

Цей рецепт можна робити і в мультиварці: спочатку покласти вершкове масло і кубики гарбуза, протушкувати 15 хвилин (режим тушкування). Далі необхідно гарбуз розім’яти дерев’яною ложкою. Залити молоком і додати промитий рис. Включити режим «каша рис або гречка» і готувати приблизно 40 хвилин. При подачі гарбузову кашу з рисом можна прикрасити сухофруктами. Смачного!

Гарбузова рисова каша – універсальний сніданок і для дитини, і батьків. Поповнюйте запас вітамінів взимку і будьте здорові.