2 рецепти дуже смачної куті на Різдво 2021 

рецепти куті

Рецепти куті до святвечора

Кутя в Україні традиційна різдвяна страва.  Її  подавали на різдвяну та передноворічну вечерю. Була ще голодна кутя, кутя на Водохрещу… Кожен із членів сім’ї повинен був з’їсти 1 ложку, і тільки тоді приймалися за основні страви. Їх мало бути багато, в Щедрий вечір – 12-ть. Хоча таке побажання стосувалося і інших святкових вечерь. Багато страв  на різдвяному столі – гарна прикмета і дуже добрий знак на прийдешній рік.

Сьогодні у нас для вас  два рецепти куті з пшениці. Рис – не є традиційним наїдком для прадавніх українців, тому рисова кутя – не найкращий вибір. Щоправда, у наших рецептах є трохи нетрадиційних продуктів, як то мигдаль, інжир та цукати. Додавати їх чи ні – ваше рішення. Але вони однозначно збагатять смак вашої куті.

Гарного Різдва!

Кутя із пшениці з цукатами

Складові:

  • Пшениця – 2 склянки
  • Цукати – 50 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Мигдаль – 100 гр.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Мед за смаком

Приготування:

  1. Пшеницю ретельно промити, і поставити варити на повільному вогні протягом 2 годин.
  2. Взяти 4 столові ложки кип’яченої води, додати мед за смаком і розмішати.
  3. Потім залити відварену пшеницю медовим розчином і залишити на 30 хвилин.
  4. Горіхи злегка обсмажити і трохи подрібнити.
  5. Подрібнені горіхи, родзинки, цукати додати до пшениці і перемішати.

що ще додати до куті

Кутя із пшениці з інжиром і родзинками

Складові:

  • Пшениця – 250 гр.
  • Ізюм (без кісточок) – 150 гр.
  • Інжир – 150 гр.
  • Мед – 100 гр.

Приготування:

  1. Пшеницю промийте, залийте водою і варіть на слабкому вогні близько 2-х годин, але так, щоб вона залишалася цілою.
  2. Інжир і родзинки ретельно промийте, залийте холодною (кип’яченою) водою і поставте на час, щоб вона набухла.
  3. Потім з’єднайте всі інгредієнти, додайте 100 грамів меду і перемішайте.
  4. Відставте на 20 хвилин. Тепер можна пробувати

Раніше ми розповідали які колядки та щедрівки можна підготувати до Різдва.